Deze keer heeft studio iets anders gekozen voor zijn nieuwste plopsapark. Plopsaland kent verschillende buitenparken en binnenparken in zowel Belgie, als Nederland, als Duitsland. Dit nieuwe park is te vinden in Belgie naast het eerste plopsapark de Panne. Deze keer gaat het om een waterpark. Je kunt een apart kaartje voor plopsaqua kopen, maar ook een combiticket als je behalve het waterpark, ook het naastgelegen pretpark wil bezoeken.

Plopsaqua werd maart 2015 geopend. Het waterpark is geschikt voor alle leeftijd met zowel attractie voor peuters als voor volwassen en alles daar tussen in.

Glijbanen

Het waterpark kent verschillende waterglijbanen, zoals de glijdende banden waarin je in een bad naar beneden glijdt, de disco slide vergezeld je glij ervaring met muziek en licht en dan zijn er nog de glijbanen van Snorre en Tjure. Ben je op zoek naar een uitdaging? Wat dacht je van de Sky drop. Deze glijbaan is zeker niet voor watjes.

Verschilllende baden

Voor de allerkleinsten is er Ylvi’s peuterbad. De kinderen die al iets groter zijn kunnen van harte lust spelen in Wickie’s speeldorp. Voor wie op zoek is naar wat ontspanning kan bubbelen in de bubbeltonnen. Wil je liever gewoon zwemmen? Dat kan in het 25 meter disco bad. Disco? Ja, disco. Behalve zwemmen kun je hier ook lekker dansen in het water, terwijl geniet van een lichtshow.

Ook buiten

Met mooi weer is het ideaal om buiten te zwemmen en ook dit is mogelijk bij Plosaqau. Behalve zwemmen in het buitenbad, kun je ook zonnen op de Wickie Beach.

Thema

Zoals de andere Plopsaparken, heeft ook Plopsaqua zijn eigen thema. Misschien heb het al geraden met de namen van de attracties. Dit waterpark staat in het teken van Wickie de Viking.

Vakantie

De Panne is een vakantieplek bij uitstek. Gelegen aan het strand en verschillende overnachtingsmogelijkheden, zowel in de Panne zelf als in de omgeving. Ideaal voor wie zowel Plopsaland de Panne als Plopsaqua wil bezoeken.