De Plopsaland pretparken zijn gebaseerd op de bekende studio 100 figuren als Kabouter Plop, Piet Piraat, K3 etc.

In Belgie zijn er 3 plopsaland parken, namelijk Plopsaland de Panne, Plopsaland Coo en Plopsaland Indoor Hasselt.

Plopsaland indoor in Hasselt is een binnenpretpark met een buitengedeelte en is dus zowel bij goed weer en regen prima te doen.

Het eerste wat opvalt bij Plopsaland indoor is dat er veel zorg besteed is in de aankleding van het binnen pretpark en met belichting en decors wordt er echt een sfeer gecreƫerd.

Er wordt bij de toegang tot de attracties onderscheid gemaakt tussen 5 lengtematen, < 0.85 cm, > 0.85cm, > 0.96, > 1m en > 1.20m en per attractie is aangeven hoe lang je hiervoor moet zijn.

Een aantal attracties die toegankelijk zijn voor kinderen > 1 m zijn ook toegankelijk voor kleinere kinderen onder begeleiding van een volwassene.

Plopsaland Indoor Hasselt is ideaal voor kinderen in de leeftijdscategorie 3 t/m 8 acht jaar. We hebben zelf het park bezocht met een kind dan 2,5 (met lengte 96 cm).

Bij het kopen van een ticket gelden er 3 prijzen naargelang de lengte namelijk <0,85cm, 0,85cm - 1m, > 1m.

Voor een kind van 94 cm betaal je net zoveel als voor een kind van 96 maar de laatste mag wel in meer attracties. Hetzelfde geld voor kinderen net onder de 1.20m en er boven.

Het Plopsa indoor park kent de volgende attracties:

In de hal binnen:

Attracties:

* De Woeste Zee – schommelschip wat ook nog een rond draait

* Piratenbaan – stoere achtbaan voor de iets grotere kinderen (beetje eng, niet meer in, volgens mijn 2,5 jarige expert)

Carousel in Pllopsa Indoor Hasselt

* Carrousel – mooie grote nostalgische versie van de bekende paardjesmolen geschikt voor alle leeftijden

* De scheve schuit – voor alle piratenfans, klim aan boord van het schip van Piet Piraat en vuur (tegen betaling) kanonskogels af

* De speelboom- binnenspeeltoestel met klim, klauter en glijbanen die eindigen in een grote ballenbak

* De bootjes – botsbootjes die in een rustig tempo los rondvaren en af en toe (zachtjes) tegen elkaar aan botsen, met uitzicht op de scheve schuit

* Grote glijbaan – met zijn vieren naast elkaar met matjes vanaf een grote glijbaan, alleen of samen met pappa met een matje naar beneden glijden

* Bumba speeltuin – speeltuin voor de allerkleinste die net kunnen lopen

* De slingermolen – zweefmolen die behoorlijk hoog en hard gaat

* De vuurtoren – ga in stoeltjes langs de vuurtorenpaal snel omhoog en omlaag

* Playstation hal – voor de computer verslaafden onder ons

* Botsauto’s: spreekt voor zicht, helaas alleen voor kinderen > 1.20m en zonder begeleiding

* Eendjes en kikkers

* Het vlot

Shows:

* Bumba show – wisselende shows gedurende de dag met de clown Bumba

* Meet & Greet – ontmoeten, handjes schudden en op de foto met bekende studio 100 figuren zoals kabouter Plop, Bumba, etc.

Buiten:

* De vliegende fietsen – soort “spin” maar dan met fietsen en in Mega Mindy stijl

* Het verkeerspark – in trapauto’s rondrijden maar let op de verkeerslichten, de trapauto’s trappen echter wel redelijk zwaar en is dus voor kinderen tussen de 3,5 en 6 jaar.

* De klimberg

* Dansende fonteinen

* De buitenspeeltuin

Kortom een leuk indoor pretpark voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar zowel met goed weer als regen prima te doen. Niet zo groot en uitgebreid als de bekende buiten pretparken en Plopsaland de Panne, maar ruim voldoende attracties en speelgelegenheid en een mooi aangekleed en sfeervol park.

Entreeprijs
De entreeprijs van het park bedraagt in 2012 aan de kassa voor Volwassen € 17,50, via de online ticketshop kun je de kaartjes op voorhand goedkoper kopen. Bestelde kaartjes krijg je direct per mail en dien je vervolgens zelf uit te printen en mee te nemen naar het park. Dit is aanzienlijk goedkoper dan de kassaprijs op het park (€ 4,- per volwassenen ticket) en je kunt de wachtrij bij de kassa overslaan.