Geschiedenis

Bobbejaanland heeft een hele geschiedenis achter de rug, in 1960 kocht de artiest Bobbejaan Schoepen in Lichtaart een enorm stuk braakliggende grond.

Als eerste bouwde hij er een groot theater en een zwemvijver met een strand. Hiermee was het recreatie park wat omgedoopt werd tot Bobbejaanland een feit. In 1961 opende Bobbejaanland zijn deuren voor het publiek.

De kern van het park waren de vele shows die in het theater werden gegeven en met goed weer was het ook bij de zwemvijver goed toeven.

De shows werden gegeven door destijds bekende zangers en entertainers uit de Benelux en ook Bobbejaan Schoepen zelf trad veel op in zijn eigen theater.

Het strand en de zwemvijver werden langzaam aan uitgebreid met enkele attracties als een cowboy city, paardjesmolen, monorail, reuzenrad en de achtbaan looping star was het park rond 1980 een echt familie pretpark geworden geheel in Western stijl.

Bobbejaanland standbeeld
Vanaf die tijd is het hard gegaan met het pretpark en is het park uitgegroeid tot de grootste in België. Tot halverwege de jaren 90 heeft Bobbejaan Schoepen samen met zijn familie het pretpark gerund daarna is het park verkocht.

Tegenwoordig is Bobbejaanland een modern pretpark met veel spectaculaire attracties, maar het western thema, het theater en een aantal attracties uit de begintijd zijn nog steeds behouden gebleven.

Bobbejaanland is een gezellig pretpark voor de hele familie. Heel het park is in stijl van de cowboys. Naast attracties worden er in het park ook shows gegeven.

Attracties voor de allerkleinste

Speciaal voor de allerkleinste is er in Bobbejaanland kinderland. Dit overdekte speelhuis heeft o.a. een grote glijbaan, draaimolen en een klimbaan. In de rest van het park zijn er verschillende attracties voor jonge kinderen, denk aan vliegtuigjes, treintje en het reuzenrad.

Attracties voor thrillseekers

Ben je meer een thrillseeker? Dan mag je Typhoon niet missen. Deze achtbaan gaat stijl naar boven. Balancerend op een puntje begint hij aan zijn afdaling en raast met volle snelheid over de rest van de baan. Een andere niet te missen attractie voor de thrillseekers is Fly away. Je ligt tegen de attractie aan en wordt met een beugel in de attractie gehouden. Daarna wordt het tijd om te vliegen.
Typhoon Bobbejaanland

Op zoek naar afkoeling?

Is het warm en ben je op zoek naar een beetje afkoeling? Ga dan naar één van de waterattracties. Met de Big Bang ga je in een bootje van een hogewaterglijbaan en bij Banana Battel ben je zelf het doelwit.

Nintendo Gaming Zone

Sinds 2011 is er in Bobbejaanland een Gamezone. Ideaal als het buiten regent. In deze Gaming Zone maakt je kennis met de spelletjes van Nintende. Je kunt spelen met een Wii U en Nintendo3DS

Virtual Reality

Bobbejaanland gaat met zijn tijd mee. Dat laten ze alvast zien bij de Revolution. Deze achtbaan heeft nu twee ingangen. Bij de eerste ingang kun je de achtbaan doen, zoals je hem kent. Bij de andere ingang, Mount Mara, ga je voor een hele nieuwe beleving. Als je deze ingang pakt, krijg je een VR bril en heeft deze achtbaan een hele nieuwe dimensie.

Vanaf april 2018 zal de volgende achtbaan aan de beurt zijn. De Dreamcatcher, waarbij je met een stoel onder aan de achtbaan hangt, zal in de voetsporen van Mount Mara treden met een geheel eigen Virtual Reality ervaring.

Nightmare Motel

Wie van horror en spanning houdt zal zeker Bobbejaanland willen bezoeken tijdens Halloween. Maar wist je dat je ook kan griezelen zonder dat het Halloween is? Vanaf april kun je tegen betaling het Nightmare Motel betreden. Ga op zoek naar de uitgang, maar pas op voor de oude bewoners. Het motel is toegankelijk vanaf 11 jaar.

Acties

Helaas is er momenteel geen speciale actie beschikbaar.