Forbidden caves, de nieuwe attractie van pretpark Bobbejaanland, zal voorjaar 2015 geopend worden.

Het verhaal

Ga samen met Jasper DuBois op zoek naar de verdwenen stammen van regenwouden van Khyonesië. Deze regenwouden zijn te vinden in ZuidOost Azië. Volgens legende waren deze stammen in het bezit van magische kristallen. Deze kristallen gebruikten zij voor het eren van hun Goden. Maar de volkeren verdwenen, net zoals hun kristallen en niemand weet of ze eigenlijk wel echt hebben bestaan.

Jasper DuBois heeft een edelsteen, een erfenis van zijn verdwenen opa die een bekende archeoloog was. Volgens Jasper DuBois is zijn edelsteen het bewijs dat de verdwenen stammen echt hebben bestaan.

De attractie

Bobbejaanland heeft een attractie van Moviepark gebruikt ter inspiratie van Forbidden Caves. Ook al is het een zelfde soort attractie, Bobbejaanland gebruikt zijn eigen verhaallijn om de bezoekers een unieke ervaring te geven. De bezoekers gaan samen met Jasper op ontdekking in de geheime grotten.

Bobbejaanland heeft gekozen voor een familieattractie. De bezoeker wacht een unieke ervaring in een simulator attractie door gebruik te maken van video en animatietechnieken, 3d en special effects.

Nieuw thema deel

Rondom Forbidden Caves zal een nieuw themadeel komen, Adventure valley. Behalve Forbidden Caves maken ook de attracties King Kong, Banana Battle en Revolution deel uit van Adventure Valley. Ook komt er een nieuw koffiehuis en souvenirwinkel

Naar verwachting zal Forbidden Caves 1 mei voor het eerst draaien en 13 mei 2015 op feestelijke wijze ingehuldigd worden.