Plopsaland Coo en de watervallen

Geniet van een heerlijk drankje en hapje bij 1 van de terrassen die uitkijken op de watervallen en het Plopsapark Coo. Met zo’n 15 meter is dit de bekendste waterval van Belgie. De watervallen hadden al hun bekendheid voordat studio 100 hier neerstreek met populaire karakters zoals, Kabouter Plop, Piet Piraat, Samson en Gert en Mega Mindy.

De kleine waterval bestaat ongeveer vanaf de 15e eeuw. In de 18e eeuw heeft de Prins-abt van Stavelot de grotere waterval opgericht.

Wilt u tijdens u bezoek aan de watervallen van Coo, meer dan alleen het pretpark bezoeken. Er zijn verschillende activiteiten in de omgeving die moeite waard zijn. Wat dacht u van een potje minigolf of kajakken over de rivieren van Coo. Ook is er een wildpark. Deze is te bezoeken met een 40 minuten durende treinrit.

Zowel natuurliefhebbers, als pretparkfanaten komen ruimschoots aan hun trekken.

Het Plopsa Coo pretpark
In België zijn drie Plopsaparken, namelijk Plopsaland de Panne, Plopsaland Hasselt en Plopsaland Coo. In Nederland is er nog Plopsaland Coevorden.

Kabouter Knutsel in Plopsaland Coo

Net zoals de andere Plopsaparken, heeft ook dit park de personages van studio 100 als hoofdthema. Het park is buiten en te vinden tegenover de watervallen. Voor dit park is het dan ook wel zo handig als het weer goed is.

Plopsaland Coo is vrij toegankelijk. Een keer over het park rondlopen en rondkijken om zo een indruk op te doen kan altijd. Ook voor een kort bezoekje als u op doorreis bent is goed te doen.

Wilt u een groot aantal attracties heeft u een all-in ticket nodig. Hiermee kunt u alle attracties betreden. Hoeft u niet alle attracties te doen? Kies dan voor een puntenkaartsysteem.

Hiermee betaald u alleen voor de attracties die u betreedt en is het aantal attracties de je mag bezoeken beperkt. Tip, zelfs zonder kaart kun je nog steeds de shows bekijken en een rondje over het park lopen.

De hoogtepunten

 • Mini-pédalo’s
  Op zoek naar wat verfrissing tijdens een warme zomersedag? Ga dan eens voor een rondje in de Mini-pédalo’s. Verken in je eigen kano het meer. Voel je als een echte piraat.
 • Karting
  Zin in een wedstrijdje? Wil je weten hoe het voelt om een racecoureur te zijn? Leef je uit op de kartbaan.
 • JBC Labyrint
  Ga samen met Samson en Gert op zoek naar de uitgang van dit doolhof.
 • de zetelift
  Wil je het park in vogelvlucht zien? Stap dan in de zetelift. Na het afleggen van zo’n 700 meter bevind je je midden in de Ardense heuvels. Naast het hele park zie je ook de stuwdam van de waterkrachtcentrale en heb je een uniek zicht op de Amblèvallei
 • Vicky de Viking.
  Is de nieuwste attractie van het park. Geopend sinds 25 juni 2011. Vaar mee met
  Vicky en zijn kameraden over deze duizelingwekkende achtbaan. De Vikingboot volgt
  niet alleen de rails, maar draait ook rond.

Shows

Naast de attracties kun je ook naar 1 van de shows. Zo kun je voor een Meet&Greet met je favoriete studio 100 personage gaan. Raadpleeg de infoborden van het park voor welk karakter, waar en wanneer de Meet&Greet is. Door het jaar heen kunnen de shows variëren.

Bereikbaarheid

Met de auto:
Het park is ongeveer 1 uur en drie kwartier rijden vanuit Eindhoven. Vanuit Breda is dit 2 uur en 20 minuten

Met de trein:
Het park is prima te bereiken met de trein. Het station van Coo ligt op loopafstand van het park.

Acties

Helaas is er momenteel geen speciale actie beschikbaar.

Contact
Plopsa Coo
Coo 4
4970 Stavelot
Telefoon: +32(0)80 68 42 65
Fax: +32 (0)58 42 01 39