Forbidden caves, de nieuwe attractie van pretpark Bobbejaanland, zal voorjaar 2015 geopend worden.

Het verhaal

Ga samen met Jasper DuBois op zoek naar de verdwenen stammen van regenwouden van Khyonesië. Deze regenwouden zijn te vinden in ZuidOost Azië. Volgens legende waren deze stammen in het bezit van magische kristallen. Deze kristallen gebruikten zij voor het eren van hun Goden. Maar de volkeren verdwenen, net zoals hun kristallen en niemand weet of ze eigenlijk wel echt hebben bestaan.

Jasper DuBois heeft een edelsteen, een erfenis van zijn verdwenen opa die een bekende archeoloog was. Volgens Jasper DuBois is zijn edelsteen het bewijs dat de verdwenen stammen echt hebben bestaan.

De attractie

Bobbejaanland heeft een attractie van Moviepark gebruikt ter inspiratie van Forbidden Caves. Ook al is het een zelfde soort attractie, Bobbejaanland gebruikt zijn eigen verhaallijn om de bezoekers een unieke ervaring te geven. De bezoekers gaan samen met Jasper op ontdekking in de geheime grotten.

Bobbejaanland heeft gekozen voor een familieattractie. De bezoeker wacht een unieke ervaring in een simulator attractie door gebruik te maken van video en animatietechnieken, 3d en special effects.

Nieuw thema deel

Rondom Forbidden Caves zal een nieuw themadeel komen, Adventure valley. Behalve Forbidden Caves maken ook de attracties King Kong, Banana Battle en Revolution deel uit van Adventure Valley. Ook komt er een nieuw koffiehuis en souvenirwinkel

Naar verwachting zal Forbidden Caves 1 mei voor het eerst draaien en 13 mei 2015 op feestelijke wijze ingehuldigd worden.

Ook carnavalsvakantie? Vier carnaval dan met al je studio 100 vrienden in plopsaland Hasselt. Van 11 t/m 15 februari staat het park in het teken van dit vrolijke feest.
Carousel in Pllopsa Indoor Hasselt
Kaatje, Kamiel en Victor geven een leuke carnavalshow. Er is een parade en natuurlijk kan een polonaise niet ontbreken. Om het extra feestelijk te maken kan de confetti natuurlijk niet ontbreken

Als je dan toch een bezoek brengt aan Plopsaland Hasselt kun je gelijk kennismaken met hun nieuwste attractie. De brandweermolen van K3. Trek je brandweerpak aan en blus alle branden. Deze attractie is toegankelijk vanaf 85cm (onder begeleiding)

Op zaterdag 27 mei houdt het Belgische pretpark Bobbejaanland een speciale themadag in de stijl van de Amerikaanse klassikers.

Diverse oldtimers, bolides en limo’s en remote controlled auto’s zijn te bezichtigen. Bobbejaanland grijpt een beetje terug naar een van de voorliefdes van stichter Bobbejaan Schoepen. Op deze dag staat alles in het teken van exclusieve collectiestukken die nog maar zelden op de weg te bewonderen zijn. Wil je op de foto met een beroemde filmwagen? Neem dan plaats in de General Lee van de Dukes of Hazard. Of race tegen elkaar met de remote controlled cars.

Houdt je dus van een dagje pretpark en van Amerikaanse bolides dan mag je deze dag niet missen.