Dit Plopsaland park bevindt zich aan de Belgische kust vlakbij het plaatsje De Panne.

In Belgie zijn er 3 plopsaland parken, namelijk Plopsaland de Panne, Plopsaland Coo (vlakbij de bekende waterval) en Plopsaland Indoor Hasselt.

In dit Plopsaland de Panne park zijn veel attracties in de buitenlucht dus goed weer is eigenlijk wel een must voor een leuke dag in dit park.

Net als alle andere Plopsaland parken zijn de attracties gebouwd rond bekende Studio 100 kinder figuren zoals K3, Mega Mindy en Bumba en natuurlijk kabouter Plop. In het jaar 2000 omgedoopt werd tot een Plopsaland park voorheen was het park bekend als het Melipark van de bekende honingfabrikant.

Bos van kabouter Plop in Plopsaland de Panne

Zo’n 2 jaar geleden zijn we met een bedrijfsuitstapje met het hele gezin naar dit park geweest.

Was erg mooi weer en omdat het tweede paasdag was en iedereen vrij was, was het heel erg druk, waarschijnlijk mede omdat het die dag ook gratis paaseieren rapen was.

Wat gelijk opvalt is dat het park ruim opgezet is met ruimte tussen de attracties.

Als eerste kom je na de entree op het dorpsplein met de dansende fonteinen. Indien je dit plein recht oversteekt kom je bij de nieuwe attractie het Majaland.

En voor de K3 fans is hier een museum over K3 te vinden.

Nadat je door de poort gaat sta je gelijk voor de meest spectaculaire attractie van het park ofwel Anubus the Ride.

Deze achtbaan maakt letterlijk een vliegende start, dus niet 1 minuut wachten tot je omhoog getakeld bent, maar je wordt gelijk met een enorme vaart gelanceerd wordt (90km/u) en direct bergop en daarna de looping in.

Voor wie liever naar een rustige attractie gaat is er vlakbij ook het Bos van Plop.

In deze attractie ga je in bootjes (net zoals bij de Fata Morgana in de Efteling) door een grote ruimte waar je geanimeerde plopfiguren in actie ziet met mooie licht en geluidseffecten.

De attractie is erg sfeervol en voor iedereen leuk maar zeker voor een kabouter Plop fan.

Daarnaast is er voor de stoere jongens (en meiden) een kinderboerderij waarbij je al rijdend op een tractors de dieren mag bekijken.

En is er nog een “gewone” kinderboerderij waar je de dieren kunt aaien.

Een aantal hoogtepunten van de meer dan 50 attracties waarvan 5 achtbanen zijn onder andere:

* Supersplash

Mooie thema attractie waarin je met zo’n 10 personen in een boot plaatsneemt die zoals de naam al doet vermoeden met een behoorlijke vaart een splash maakt in het water.
Tip, in het midden van de bood wordt je het minst nat šŸ˜‰

* Springflyer

Een zweefmolen waarin je op een hoogte van 70m rondzweeft en een mooi uitzicht over het park hebt, tenminste als je naar beneden durft te kijken ;).

* De draak

Leuke gethematiseerde achtbaan zonder loopings die met een behoorlijke vaart (zo’n 60 km/u) in drakenkarretjes zijn weg vervolgd.

* Verkeerspark

Rijd lekker rond en leer de verkeersregels kennen, en vergeet niet te tanken.

* Mayaland

Dit binnenspeelparadijs is de nieuwste toevoeging aan het park. En is ook gericht op de allerkleinsten.

Met een knipoog naar het voormalige Meli park heeft deze binnenspeeltuin als thema de bekende animatie figuur Maja de Bij.

Diverse klim, klauter, glij en andere speelattracties met mooie namen zoals de Bloemenmolen, de Swingboom, de Waterlelies, de Valtoren, Het spinnenweb.

Kortom een leuk familiepark met een mix van spectaculaire en rustige attracties. Het pretpark is vanuit Eindhoven ongeveer 2 en een kwartier uur rijden, vanuit Breda 2 uur.

Als je in de kustplaats de Panne op vakantie bent is het park ook per tram bereikbaar. Voor meer informatie en kortingsacties kun je ook kijken op de site van Plopsaland de Panne.

Acties

Helaas is er momenteel geen speciale actie beschikbaar.