Als kind al was ik dol op pretparken, cultuur is mooi maar een dagje pretpark was voor mij altijd het hoogtepunt van de vakantie.

Eigenlijk ben ik pretparken altijd leuk blijven vinden, maar zeker nu ik de trotse vader van twee jonge kinderen ben heb ik het bezoeken van pretparken weer helemaal herontdekt.

Hoewel de Efteling nog steeds mijn favoriete park is, wil je toch wel eens wat anders zien. Mijn persoonlijke favoriet is het pretpark Bobbejaanland, heb nog mooie herinneringen van vroeger toen ik met mijn ouders dit park bezocht.

Destijds trad de oprichter van het park en tevens muzikant Bobbejaan Schoepen nog regelmatig op in zijn park en was het vergeleken met nu een heel stuk kleiner park, maar het was wel super gezellig en er hing een heel goede sfeer.

De kinderen geven echter de voorkeur aan de Plopsaland parken mede denk ik ook omdat deze gebaseerd zijn op figuren die ze van TV kennen.

Als je tijdens het lezen van de artikelen op deze site wil reageren, je mening, ervaringen of tips wil delen schroom niet om op een pagina je reactie achter te laten en iedereen die een leuk pretpark gaat bezoeken alvast veel plezier gewenst.